Cheatday, din bestevenn eller verste fiende?

Tenkte å ta opp et tema som jeg selv har brent meg veldig på, nemlig spisedager.  For det er engang sånn at de aller fleste av oss er glad i den type mat og snacks som man prøver å unngå i ukedagene, og at det noen dager kan være veldig hardt å spise sunt spesielt om man følger et strengt kosthold. Det er da disse spisedagene kommer inn som en belønning for at du har vert så flink. Endelig er alt lov.

Jeg har tidligere vert av de som har telt dager til neste spise dag, planlagt all den gode maten jeg skulle putte i meg. Lørdager ble den dagen hvor jeg fråtset i store godteriposer, all væske inntaket skulle komme fra sukkerinnholdige drikker og alle dagens måltider besto av fet mat. Selv om det er veldig fristende å ha en slik dag hvor man slipper å tenke på hva man putter i munnen så blir det lett slik at vinningen går opp i spinningen. Det er veldig lett for at du, ved å fråtse i god mat får i deg så mange kalorier at det ødelegger betydelig for det underskuddet du har lagt i resten av uken.  

Mitt tips er først å fremst å finne et kosthold du trives med. Se litt rundt på nettet etter tips til gode sunne måltider og oppskrifter, vær kreativ og finn en måte å spise på som passer for deg, det å spise sunt skal på ingen måte føles som en straff.  Når det kommer til spisedagene, anbefaler jeg alle å bytte navn fra spise dag til fri måltid. Unn deg selv et ekstra godt måltid denne ene dagen i uken, også kan du heller spise litt smågodt/et kakestykke o.l til dessert. Jeg bruker ofte å tilberede dette måltidet ekstra fint å gjøre litt ekstra stats på det, eller f.eks. spise ute. Min erfaring er ihvertfall at jeg får mye mere glede av dette, og at det har redusert søt suget mitt betraktelig ettersom inntaket av sukker totalt blir betraktelig mindre. Denne måten å belønne seg selv kan dessuten være et lite boost til forbrenningen din, uten at det ødelegger noe betydelig for arbeidet du har lagt ned i å spise sunt resten av uken, i motsetning til en hel spise dag. 

for dere som alt har dette under kontroll, kan jeg anbefale å lese denne linken.  

eksempel på mine fri måltider (også har jeg dessert til)

 

#trening #kosthold #mat #fitness 

10 kommentarer

Eline Husvær

08.09.2014 kl.16:42

Mange gode råd som jeg skal ta med meg :)

Sol Runesdóttir

08.09.2014 kl.19:23

Klokt innlegg frøken :)

Tina Angelica

08.09.2014 kl.22:20

Eline Husvær: kjempe bra om innlegget kan inspirere :)

Tina Angelica

08.09.2014 kl.22:21

Sol Runesdóttir: tuen takk :) har gjort mange feil på veien, så tenker å legge litt ut om det, så kanskje andre kan lære :)

Mona Therese

08.09.2014 kl.22:40

Jeg syntes det skal være lov å unne seg en slik dag om man selv ønsker og har lyst på det :)

Tina Angelica

08.09.2014 kl.22:43

Mona Therese: Meningen med innlegget er ikke å si at ingen skal unne seg det, det er det samme som selv om jeg skriver innlegg hvor jeg fremmer et sunt kosthold så sier jeg at alle må spise sunt. Poenget mitt er bare at det er lett for at man mister mye fremgang uten å tenke over det ved å ha en spise dag.

Camilla

09.09.2014 kl.21:24

Det er så sant! Jeg fikk spisemåltid en gang i uken, men ble til spisedag og det var ikke godt for meg. Klarte jeg å unngå sukkeret, men holdt meg til fet og usunn mat klarte jeg å holde cravings på avstand også etter denne frimåltidsdagen :)

Tina Angelica

10.09.2014 kl.00:37

Camilla: ikke sant, jeg føler det er viktig å finne en god balanse :)

nevergiveupbyberit

11.09.2014 kl.22:21

Jeg lever for cheetdays jeg as <3

Tina Angelica

11.09.2014 kl.22:40

nevergiveupbyberit: haha, lever lenge på et fri måltid med dessert :) før trodde jeg aldri at jeg skulle greie det, men er vell litt etter vaner regner jeg med!

Skriv en ny kommentar

hits