if you fail to plan you plan to fail

Dette ordtaket er noe som står veldig sentralt i min hverdag, skal jeg få alt til å gå rundt så er planlegging gull verdt. Tidligere har jeg vert den små surrete jenten som ikke har fått med meg når lekser skal inn, og laget avtaler 5 min før det skal skje - men dette fungerer ikke lengre. For at jeg både skal få tid til venner, spise sunt og prestere bra på trening og skole MÅ jeg faktisk planlegge dagene mine.

Jeg spiser etter en fast kostholdsplan (med rom for variasjon) så jeg vet hva jeg skal spise hver dag. For at jeg faktisk skal greie å spise etter denne planen er det allikevel veldig viktig at jeg planlegger slik at jeg har det jeg trenger i kjøleskap i frys og kjøleskap til en hver tid, også det at jeg vet hva jeg skal den dagen slik at jeg kan planlegge måltider og ta med mat i forhold til dette er veldig viktig. Jeg bruker å forberede mat i matbokser som jeg har stående i kjøleskapet klar til å ta med meg når jeg skal gå, og dette har spart meg for mange smell. Det er mye enklere å bli fristet til å spise usunn mat/mat som ikke følger din plan dersom du ikke har med deg mat, jeg liker i vertfall ikke tanken på å kaste mat fordi jeg heller ville ha en bagetten i kantinen.

For å oppnå de resultatene man ønsker er det også viktig å sette seg et mål og jobbe ut i fra det. Det å spise sunn mat og trene er brede begrep og man kan få utallige resultater ut i fra dette. For å ta et eksempel så spiser man jo sunn mat og trener mye uansett om man skal opp i muskelmasse eller ned i fettprosent, men gjerne på forskjellige måter. Jeg har lenge trent uten å egentlig ha sammenlignet treningsøktene med målet og spist sunt, uten å få de resultatene jeg ønsket. Nå når jeg trener etter et program som er skreddersydd for mine mål og spiser deretter også har jeg fått mye mere resultater. Det kan også være veldig nyttig å loggføre treningsøkter for å se at du har progresjon.

♥ Liker dere disse type innleggene, eller mere personlige innlegg med hva jeg har gjort/trent den dagen, evt en blanding? Vil vite hva dere er interessert i å lese om.

Dagens matpakker: to bokser svinewok, en med flatbiff og fullkornsris + shake og riskaker.

Treningsdagboken min, og min 7 sans (skriver inn avtaler og vakter)#trening #kosthold #hverdag

10 kommentarer

Benedikte Porsanger

12.09.2014 kl.00:42

bra blogg, og du skriver bra! :D

Camilla

12.09.2014 kl.12:38

Liker en god blanding av begge deler. Helt enig i at planlegging er alfa omega i hverdagen, jeg hadde ikke klart en diett uten matbokser, heller ikke hatt tid, og jeg skal absolutt bruke det fremover når jeg er ferdig på diett også :)

Tina Charlene

12.09.2014 kl.15:10

Jeg liker varierende innlegg, syns du er flink! :)

Sol Runesdóttir

12.09.2014 kl.20:09

Supert innlegg synes jeg :-)

Tina Angelica

12.09.2014 kl.20:13

benediktenp: tusen takk :)

Tina Angelica

12.09.2014 kl.20:14

Camilla: ikke sant! Sparer så mye tid og energi på det :)

Tina Angelica

12.09.2014 kl.20:14

Tina Charlene: supert :) tusen takk

Tina Angelica

12.09.2014 kl.20:14

Sol Runesdóttir: tusen takk :)

Marianne Monsen

18.09.2014 kl.11:14

Planlegging er alfa omega! Både når det kommer til mat og trening, og skolearbeid feks.

Når det kommer til hva innleggene skal handle om er det kjekt med variasjon! Innlegg som dette er knall :D men også personlige innlegg om dagene dine er kjekt å lese! :-) Så variasjon er vel nøkkelen her for å få leserne til å komme tilbake. Jeg liker hvert fall bloggen din godt!

Tina Angelica

18.09.2014 kl.11:18

Marianne Monsen: takk for tips :) kjempe fint at folk kommer med innspill :)

Skriv en ny kommentar

hits