Top 3 måltider på farten

Tenkte jeg skulle dele noe av favoritt maten min på farten, da det gjerne er vanskelig å komme på sunne alternativer å ty til junkfood. Det som jeg personlig liker med disse alternativene er både at det er lett å justere de for å nå macroene/kaloriene man skal ha i seg, og variere slik at man ikke går lei. 

Min absolutte favoritt er mager kesam - kjempe lett og variere og kan gjøres både kalori rik/fattig alt etter hvilke mål man har for måltidet. Slik som på bildene over, dette var dagens lunsj da jeg hadde glemt at butikken ikke var søndagsåpen og ikke fått handlet inn til å stelle i stand noe. Her er en veldig kalori rik variant med både nøtter og en protein bar på siden. For magrere varianter som fremdeles metter er jeg kjempe glad i å spise med bær/frukt.

 


En annen klassiker er spelt lomper med diverse på. For magre varianter kan de godt spises med bare kjøtt pålegg, mens for å få i seg mer kalorier kan man ha på smør ost av ulike varianter og f.eks. ost. Jeg er også glad i å enten spise frukt eller smootihe ved siden av. 

 

Sushi eller kina mat i hele tatt er også noe jeg av og til spiser på farten. Sushi er jo hovedsakelig karbs, men å kjøpe takeaway av kinesisk mat syns jeg er helt genialt. Her i bergen er det ivertfall flere små sjapper hvor en kan få lunsj menyer frem til tidlig på ettermiddagene til en veldig rimelig pris, velger man et magert kjøtt og retter med mye grønsaker er det absolutt ikke det verste en kan spise. De fleste steder er også veldig medgjørlig med at en kan droppe/få en magrere saus osv. 

#fitness #trening #kosthold #hverdag #mat

Nøkkelen til suksess

''I was looking for someone to inspire me, motivate me, support me, keep me focused. Someone who would love me, cherish me, make me happy and then I realized that all along I was looking for myself''

Jeg mener at noe av det viktigste en person kan ha er respekt og aksept for seg selv. I så mange år såg jeg ned på kroppen min, og ned på alle mine negative egenskaper uten å innse hvor selvdestruktivt det var. Hvordan skal du oppnå dine egne mål, om du ikke en gang tror på deg selv? Spesielt inenn for trening og kosthold har dette vert noe som har satt en stor demper for fremgangen min. Jeg hatet hvordan jeg såg ut, og endringene kunne ikke komme fort nok - noe som igjen førte til at jeg valgte å prøve strenge dietter og treningsprogrammer som var vanskelige å følge. Jeg ser dette igjen hos så mange andre. De missliker hvordan de ser ut så sterkt at de kjører dietter og treningsprogrammer som er alt for vanskelig å holde, skeier ut, føler seg misslykket og slik fortsetter det.

Mitt aller beste tips for fremgang er å trene på en måte en syns er gøy/motiverende, og spise mat en trives med. Ikke stress over hvordan du ser ut, eller hvordan du er, men prøv å aksepter deg selv. Fokuser på endringen og på selve progresjonen i stede for å bruke energi på å irritere deg over hvordan situasjonen er akkurat i nået. Ta den tiden du trenger, og gled deg over at du er på riktig vei.

#trening #kosthold #fitness #bloggGjør tacoen mer proteinrik

 

Da jeg var på butikken og handlet inn til taco her om dagen oppdaget jeg en ny vegetar mix og sjekket tilfeldigvis innholdslisten for å se om det var mindre sukker i den enn den originale kryddermiksen. Oppdaget at denne bare har 100 kcal mer pr 100 g og inneholder 40 g proteiner (skal egentlig blandes ut med tomater og erstatte kjøtt i vegetar tacoene) Fant ut jeg skulle bruke denne som krydder i tacoen min, og det ble faktisk kjempe godt og protein rikt! 

 

#fitness #trening #kosthold

Fagbrev & sunn lassange

 

Litt off topic, men jeg er nå ferdig utdannet helsefag arbeider. Har egentlig tatt det rolig helt frem til de siste dagene, da har det vert full baluba i tankene og en svak angst for ''hva hvis'' ''tenk om jeg ikke greier det'' så nå skal det bli godt å få en pust i bakken. For å feire tenkte jeg da at jeg skulle lage meg en typisk ''helge middag'' og valget falt på spelt lompe lasagne. Har tenkt på å prøve lenge, men har ikke komt så langt fordi jeg regnet med det kom til å ta lang tid (jeg har ikkke tolmodighet til å bruke lang tid på mat) men dette krevde få ingredienser og var laget på 1-2-3.

Først setter du ovnen på 200 grader, og begynner å steke kjøttdeigen. Når den er ferdig slenger du oppi hakkede tomater enten med hvitløk og oregano eller tilsetter krydderet du ønsker selv. Så legger du lagvis kjøttsausen, speltlomper og mager kesam. Når du har ønsket mengde med lag, topper du med litt ost. La det stå i ovnen til osten blir gylden (tok meg ca 20 min).

Til to porsjoner brukte jeg 3 lomper, en hel karbonadedeig og boks hakkede tomater og 1/2 boks hakkede tomater.


#trening #kosthold #fitnessTørr å spise mere

 

Dere som driver med styrke trening har sikkert hørt dette veldig mange ganger før, men jeg sitter med inntrykket av at mange allikevel ikke tørr øke mat inntaket sitt noe særlig. På fb gruppen NAF (treningsgruppe) er det ekstremt mange innlegg fra jenter som ønsker å bli markert, men spiser veldig veldig lite. Jeg var selv en av de som tenkte jeg skulle få sixpack og en markert rygg, men spiste 1500 kalorier for dagen - ''sjokkerende'' nok skjedde ikke så mye annet enn at jeg ble tynnere. Jeg innsåg dette etter hvert selv, og økte med 300 kalorier for dagen . Ja, jeg ble mer markert enn hva jeg hadde vert, men fortsatt gikk ting veldig sakte.  

På bildene under er bildene til venstre og øverste rad har jeg trent styrketrening i 1 - 1,5 år, for det meste på 1500 kalorier,med ca 3 mnd på 1800. På bildene til høyre har jeg økt inntaket mitt ca 1000 kalorier fra begynnelsen.  Ja, jeg har lagt på meg noe fett - men, jeg unner meg ekstremt mye mer enn hva jeg tillatte meg før. Kake på middagsbessøk hos bestemor? no problemo. Spise ute med venner? koselig. og så videre. Man kan redusere fettet med å holde seg strickt til planen, men for min del utgjør dette så lite at jeg syns det er verdt det.  Dessuten har jeg ekstremt mye mer enegri både på trening og ellers i hverdagen, og etter hvert kan jeg velge å prøve å redusere fettet litt igjen og sitte igjen med en mye bedre fysikk enn tidligere fordi jeg har mye mer masse. 

Spiser du nok i forhold til din målsetting?#trening #kosthold #hverdag #bilder #fitness

Gryterett som metter musklene

I dag prøvde jeg meg på en super gryterett. Den er relativt kjapp og enkel å lage, rik på proteiner og budsjett vennlig. Tok utgangspunkt i den meksikanske pose gryteretten vi alltid hadde hjemme før, og har prøvd å lage noe tilsvarende men sunnere. 

Du trenger ;  400 g svinekjøttdeig (kan også bruke karbonadedeig, eller strimlet svinekjøtt)

1 pose fullkorns ris

300 g brune bønner

1 pakke hakkede tomater med hvitløk og oregano (eller tilsett dette selv)

Litt opp kuttet paprika

2 ss sukkerfri ketchup

 

Jeg kokte risen samtidig som jeg brunet kjøttet på pannen. Når risen var ferdig kokt tømte jeg vannet av og helte risen i kjelen og heiv opp i alle andre ingredienser. Kokte opp under omrøring, før jeg lot det stå å putre på middels varme i en 15 min. Viktig å røre litt inn i mellom så det ikke gror ned i. 

Halve gryten utgjør:  747 kcal, 76 g karb, 56 g protein og 22 g fett. 
 

Livstegn

 

Tenkte bare at jeg skulle gi et lite livstegn fra meg! Jeg jobber fortsatt mot målet om å gå opp i muskelmasse og bli sterkere, og jeg er kjempe motivert. Etter julen har jeg nok gått litt mer opp i fettprosent enn hva jeg håpte på, men pyttpytt satser nesten på at det går bort med muskelmassen :) 

Ellers har jeg ok/bra fremgang i de aller fleste øvelser, er markløftet jeg sliter litt med for tiden. Jeg spiser myye friere enn før, men passer på å ikke trykke i meg mere drit enn nødvendig og har en plan jeg spiser etter de fleste dagene. Men kjenner at det er veldig deilig å kunne ta seg 1-2 knekkebrød ekstra om man er sulten, og at man kan gå ut å spise med venner uten at man må planlegge det rundt at det skal passe med at du bare har 1 frimåltid hele uken.  Prøver å tenke 80/20 prinsippet, spiser etter planen min de aller fleste dager også blir det litt ekstra inn i mellom (gjerne litt chips/snop/ eller en øl på byn i helgene) Har også blitt flinkere til å begrense meg selv, og føler ikke at overspising er et problem lengre. 

 #trening #kosthold #update

Sunn julebakst

I dag har jeg virkelig imponert meg selv, begynte desember månden med litt julebakst - jeg som aldri baker. Lagde en oppskrift funnet på bloggen til fitnessnora. Puttet røren i juleformer, og inn i ovnen på 200 grader i 18 min. (De blir litt tjukke når man har de i former, men jeg syns ikke det gjorde noe)

5 ss peanøtt mel

1 scoop proteinpulver

2 ss sukrin gold

2 ss peanøttsmør

1 ts bakepulver

og pittelitt salt

Nå skal jeg teste ut light versjonen av julebrus og se første episode i amali's jul før det blir en beinøkt på treningssenteret!

 #trening #kosthold #jul #julebakst

veien mot en sterk, sunn og funksjonell kropp

 

Den siste tiden har kostholdet mitt gått helt skeis. Jeg har gått rundt å vert sulten hver dag frem til frimåltidet mitt, da mister jeg helt kontroll over kroppen og jeg trykker i meg sinnsyke mengder med både snacks og bakeverk, gjerne fordelt over hele helgen. Ikke så sjokkerende har fettprosenten økt så det ikke lengre er en eneste antydning til magemuskel å oppdrive i speilet. Nå har jeg fått nok - det er ikke sunt å leve på en slik måte, og jeg ser på det som totalt absurd at man skal gå rundt å være konstant sulten, slite med å bli helt utmattet etter trening osv - med mindre det er siste innspurt før en konkurranse eller lignende. God helse foran mageruter!

Har derfor satt meg opp en ny kostholdsplan som inneholder 300 kalorier ekstra hver dag og veldig mye mere fett og karbohydrater. Så krysser jeg fingrene for at det blir bra trøkk på trening frem over, og at kroppen legger på seg mest mulig ren muskelmasse og ikke så mye fett.

#trening #kosthold #hverdag #mat

CHALLENGE: 54 DAGER UTEN GODTERI

Dette innlegget er inspirert av http://wa2wo.blogg.no/

De siste ukene har det ikke gått så bra med kostholdet mitt, jeg har gått på flere smeller hvor jeg har gått til sengs med en kule rund mage og et par kg godteri,kake og andre godsaker trygt plassert i magesekken. Trenings motivasjonen min er også dårligere, og det har blitt et ork å dra på treningssenteret. Jeg konkluderer med at kroppen min er utslitt og trenger et avbrekk fra tunge løft, denne uken blir derfor en ''pause uke'' hvor jeg har 2-3 kondisjons økter og konsentrerer meg om å få kostholdet på rett kjør igjen. 

Da jeg kom over denne utfordringen som går ut på å gå 45 dager uten godteri (frem til julaften) så tenkte jeg at selv om det ikke frister å ikke kunne kose seg med sjokolade i helgen, så er det akkurat dette jeg trenger.  For å se hvor lenge jeg faktisk har greid å holde meg skal jeg markere hver dag i kalenderen, og glede meg til å kunne nyte sjokolade og julekaker på julaften. JEG TAR UTFORDRINGEN, GJØR DU?

Morgen form vs magen min på kvelden, sier noe om hvor mye jeg har trykket i meg.

(Formen min er ikke like bra som på før-bildet lengre, forhåpentligvis er det bare vann og kommer seg igjen)

#kosthold #trening #bilder #mat #fitness


Lunsj tips

Tenkte å vise dere lunsjen jeg hadde i dag. Kjempe godt, sunt og veldig enkelt å tilberede da det ikke trenger noe steking/koking, dessuten holder det seg godt i matpakken (er enda bedre om det står kaldt, så anbefaler å putte det i kjøleskapet om man har tilgang på det)

Brukte ca 100 gram laks og 1/4 avocado til to speltlomper, en porsjon som ihvertfall holdt meg mett i de 3 timene til neste måltid.#trening #kosthold #mat #matpakke #hverdag #bilder

Les mer i arkivet » Juli 2015 » Juni 2015 » Mai 2015

gratisdesign av Tonjemt
hits