Hva er mine mål?

 

Tenkte bare jeg skulle skrive et innlegg om hva jeg ønsker å oppnå med treningen min, hvilken vei er det egentlig dere følger meg mot? Helt ærlig, så er jeg litt usikker selv. Fokuset ligger helt klart både på å bygge en solid masse og å bli sterkere, altså så ligger jeg i et overskudd for å legge på meg muskelmasse. Jeg er litt usikker på hva jeg vil videre, jeg er både glad i en vell utviklet fysikk slik som utøverne man ser på scenen og jeg syns det er gøy å motiverende å løfte tungt. Jeg er usikker på hvilke av retningene jeg ønsker å gå, så jeg kjører hovedsaklig programmer som er utviklet for å packe på masse, men jeg velger de programmene som baserer seg på baseøvelser så jeg får trent opp styrken samtidig. Det mest effektive hadde nok valgt å fokusere på en retning, men jeg har da god tid - slow and steady, dessuten er det viktig å trives med det man gjør, og det gjør jeg. 

Noen konkrete mål er for øyeblikket

55 kg benkpress

100 kg knebøy

120 kg markløft

med noen delmål på veien mot det. 

 

#trening #kosthold #fitness #hverdag

Tips til bedre progresjon og økt styrke

Dette er kansje kjent for mange, men ettersom det ikke er så lenge siden jeg oppdaget dette selv så tenkte jeg å dele det videre. Selv om jeg fokuserer hovedsaklig på frivekter, så trener jeg noen øvelser i maskiner og har lenge irritert meg over de store hoppene i vekter. Det et er jo nærmest umulig å øke 5 kg (tar ihvertfall lang tid på mindre muskelgrupper) og har derfor trent disse øvelsene med dårlig progresjon, helt til jeg oppdaget at jeg kunne legge micro skiver oppå vekt blokkene, plutselig trenger man bare øke 1,25 kg som er et mer realistisk mål.

Sorry for den ekstremt dårlige kvaliteten, testet en ny innstilling på mobilen. 
#fitness #trening #kosthold #hverdag 

Fagbrev & sunn lassange

 

Litt off topic, men jeg er nå ferdig utdannet helsefag arbeider. Har egentlig tatt det rolig helt frem til de siste dagene, da har det vert full baluba i tankene og en svak angst for ''hva hvis'' ''tenk om jeg ikke greier det'' så nå skal det bli godt å få en pust i bakken. For å feire tenkte jeg da at jeg skulle lage meg en typisk ''helge middag'' og valget falt på spelt lompe lasagne. Har tenkt på å prøve lenge, men har ikke komt så langt fordi jeg regnet med det kom til å ta lang tid (jeg har ikkke tolmodighet til å bruke lang tid på mat) men dette krevde få ingredienser og var laget på 1-2-3.

Først setter du ovnen på 200 grader, og begynner å steke kjøttdeigen. Når den er ferdig slenger du oppi hakkede tomater enten med hvitløk og oregano eller tilsetter krydderet du ønsker selv. Så legger du lagvis kjøttsausen, speltlomper og mager kesam. Når du har ønsket mengde med lag, topper du med litt ost. La det stå i ovnen til osten blir gylden (tok meg ca 20 min).

Til to porsjoner brukte jeg 3 lomper, en hel karbonadedeig og boks hakkede tomater og 1/2 boks hakkede tomater.


#trening #kosthold #fitnessTørr å spise mere

 

Dere som driver med styrke trening har sikkert hørt dette veldig mange ganger før, men jeg sitter med inntrykket av at mange allikevel ikke tørr øke mat inntaket sitt noe særlig. På fb gruppen NAF (treningsgruppe) er det ekstremt mange innlegg fra jenter som ønsker å bli markert, men spiser veldig veldig lite. Jeg var selv en av de som tenkte jeg skulle få sixpack og en markert rygg, men spiste 1500 kalorier for dagen - ''sjokkerende'' nok skjedde ikke så mye annet enn at jeg ble tynnere. Jeg innsåg dette etter hvert selv, og økte med 300 kalorier for dagen . Ja, jeg ble mer markert enn hva jeg hadde vert, men fortsatt gikk ting veldig sakte.  

På bildene under er bildene til venstre og øverste rad har jeg trent styrketrening i 1 - 1,5 år, for det meste på 1500 kalorier,med ca 3 mnd på 1800. På bildene til høyre har jeg økt inntaket mitt ca 1000 kalorier fra begynnelsen.  Ja, jeg har lagt på meg noe fett - men, jeg unner meg ekstremt mye mer enn hva jeg tillatte meg før. Kake på middagsbessøk hos bestemor? no problemo. Spise ute med venner? koselig. og så videre. Man kan redusere fettet med å holde seg strickt til planen, men for min del utgjør dette så lite at jeg syns det er verdt det.  Dessuten har jeg ekstremt mye mer enegri både på trening og ellers i hverdagen, og etter hvert kan jeg velge å prøve å redusere fettet litt igjen og sitte igjen med en mye bedre fysikk enn tidligere fordi jeg har mye mer masse. 

Spiser du nok i forhold til din målsetting?#trening #kosthold #hverdag #bilder #fitness

Fresh ink

Hello sunshines! Pcen min har vert hos it på skolen en liten stund nå, ettersom dette var siste året mitt på VGS, men nå er jeg back in business.

I går hadde jeg tattoverings time hos Christine Horvei på letsbuzz. Tegningen ble noe annerledes enn hva jeg opprinnelig hadde sett for meg, men jeg falt for den med en gang. Syns den er veldig tidløs og classy, samtidig som den har et personlig preg over seg. Nei, jeg er bare helt amazed. Gleder meg til å få den ferdig med farger på rosene og hjertet og shadinger over hele. Det blir bra det.                                            Eller hva syns dere?

 
#hverdag #tattovering #kunst 

Lunsj tips

 

Tenkte jeg skulle dele dagens lunsj fordi den er så grei å tilberede om morgene. Det er rett og slett bare å pakke en laksefillet og de grønnsakene du ønsker (evt salte/krydre) i en folie og la det bake seg i ovnen på 200 grader mens du steller deg (20-40 min) jeg bruker også bare la byggrisen putre uten tilsyn, men den tar bare et par minutter å koke opp eventuellt. Har man ikke tilgang på micro til å få varmet lunsjen er det et godt alternativ med salat i stede for grønnsaker, da er den god også kald)

 

På treningsfronten var det egentlig bein på programmet, men ettersom jeg fortsatt er ekstremt stiv og støl i beina trente jeg heller overkropp så beina får restutiere seg skikkelig. Absolutt noe som er viltig å ta hensyn til ift muskelvekst


#trening #kosthold #mat #hverdag

Sunday

Etter en travel dag på jobb fant jeg ut at ettersom jeg har fri i morgen kunne jeg dra ut til familien en tur. Hadde ukens siste treningsøkt i går og syns søndag stort sett er en stille og kjedelig dag, og har som regel lite på agendaen. Uansett, så har jeg og mamma vert ute å trimmet litt. Gikk en 8-9 kilometer lang søndagstur langs en fin natur sti. Det er søndagsaktiviteten sin det. 

                     Nå har jeg fått i meg litt havregrøt og proteinshake og tenker å bruke resten av kvelden til å slappe av med OTNB.                                Hva har dere brukt søndagen til?

 

#trening #hverdag #fitness

Eksamen stress

Ble vist noen dager med stillhet på bloggen pg eksamen. Har lenge antatt at jeg kom til å komme opp i norsk, men typsik nok ikke satt av tid til å lese før jeg fikk det bekreftet. To dager til både å repetere to års norsk pensum og lage en presentasjon av en problemstilling var ikke bare bare, så de siste dagene har jeg nærmest pustet norsk pensum. For å holde hodet klart har jeg likevel fått inn en fjelltur og en overkropps økt disse dagene for å gi hodet litt pause.  Nå er det en ekstremt sliten jente som endelig kan si hun er ferdig med vgs, og som skal lære seg å ikke ta skippertak frem mot eksamen mer.  To uker til fagprøven, så kan jeg senke skuldrene til høsten igjen!

Holder på å skrive opp litt ideer til hva jeg vil blogge om, tenker å legge ut litt oppskrifter/mat tips/trenings øvelser og diverse erfaringer.Skrik gjerne ut hvis det er noen      trenings relaterte (eller andre emner forsåvidt) dere vil lese mer om.                                    Her er et harry flexebilde til jeg kommer opp med noe mer interessant ;)#trening #kosthold #hverdag


T.G.I.M

''The week starts on monday so suck it up and have a great day. It is your chance to seize the week''

 

Kall meg crazy men jeg har faktisk ingenting i mot mandager. Bruker som regel dagen til å tenke litt over hva jeg skal i uken, og om det er noe spesielt jeg har lyst å prioritere. Jeg har veldig lett for å falle i rutiner også begynne å kjede meg i tilværelsen, evt at jeg surrer vekk hele uken uten at jeg egentlig har fått gjort noe spesielt.  Denne uken er preget av muntlig eksamen, og at jeg har vert alt for snill og påtatt meg litt ekstra jobbing. Lite tid til venner og gøy med andre ord. Så for å gjøre noe litt annerledes denne uken, har jeg satt meg et mål om å gå 15 000 skritt hver dag. Dvs for eksempel gå ned til sentrum i stede for å ta banen, gå begge veier til og fra jobb i stede for bare en og så videre. Hverdags aktivitet er veldig undervurdert, blir spennende å se om jeg greier det!

Har du noen spesielle mål eller planer for uken?

#trening #hverdagProtein vaffler og svømming

Etter dagens bein økt bestemte jeg og en kompis oss for at vi skulle gjøre noe litt uten for komfort sonen vår, nemlig svømme.  Fikk raskt kjenne på at dette er en treningsform som er veldig undervurdert for ikke bare verker hendene mine etter å ha svømt mye med armtak, men jeg fikk pulsen godt opp også. Tenker at jeg kommer til å svømme mer fremover for å trene utholdenhet på en kjekkere måte. I ado svømmehallen hvor vi gikk koster det bare 40 kr for å svømme på formiddagen også, så perfekt før sen vakter på dager hvor jeg har ''trenings fri'' 

Om noen kunne tenkt seg å prøve en svømmeøkt ligger det både programmer og teknikker på svomlangt.noOgså over til favoritt kveldsmaten min, nemlig protein vafler. De tar 5 min å hive sammen og smaker fantastisk godt. Jeg foretrekker søte vafler med f.eks. rørte bær eller kesam på, men man kan redusere mengden sukrin om man ønsker ''mat vaffler'' med pålegg.

Til 4 vaffelplater trenger du

2 egg

60 g havremel

70 g mager kesam

20 g bakeprotein

4 ss sukrin gold

ekstra lett melk til du får en god konsistens

Hver vaffel inneholder ca 140 kcal, og 13 g proteiner. (Oppskrift er inspirert av http://lindastuhaug.blogg.no)

#trening #kosthold #fitness

 

 

Les mer i arkivet » Juni 2015 » Mai 2015 » Januar 2015

gratisdesign av Tonjemt
hits