@ instagram

 

tina.angelica 

Innsåg ikke før nå hvor lite jeg faktisk poster på instagram i forhold til hva jeg knipser. Skal prøve å skjerpe meg å poste litt mer! Legg gjerne igjen instagram kontoen din, alltid kjekt å finne nye kontoer å følge 

 #trening #kosthold #hverdag #fitness

Treningsprogram for muskelvekst

Tenkte jeg skulle dele med dere det programmet som har gitt meg mest fremgang i forhold til å legge på meg muskel masse, nemlig Sillje Marielas muscle up. Det er alikevell viktig å ha i bakhodet at et program er ikke noe som på magisk vis forandrer fysikken din/gjør deg sterkere eller hva enn som måtte være målet ditt - det krever fokus og innsats, men et godt sammensatt program kan hjelpe deg i riktig retning.

♥ Sammensettingen av selve treningsprogrammet fungerer godt fordi øvelsene er lagt opp slik at de utfyller hverandre (dvs du får trent alle musklene i kroppen) og fordi det er lagt opp slik at du lett greier å ha progresjon (øke i vektene) 

♥ Det følger med en kostholdsplan, noe som kan være nyttig for å finne ut hvor mye en trenger å spise for å bygge. Heftet sier også  litt om hvordan du selv kan fin justere mengden mat etter behov da det ikke er gitt at alle har samme aktivitetsbehov. Jeg personlig liker å styre maten min selv, derfor er det supert at du kan velge om du bare vil følge macroene eller en fullstendig kostholdsplan.

♥ Trenings planen er lagt opp som en treningsdagbok, så det er lett å føre opp hva du trente med sist økt og dermed passe på at en øker vektene.

-   Eneste minuset med programmet er at det koster en del (men er alikevell mye rimligere enn f.eks. curves og strongbody som er veldig i vinden for tiden) men jeg vil annbefalle alle som har som målsetting å øke muskelmassen å kjøpe dette programmet. Jeg har akkurat fullført en runde og tenker å kjøre en til på rappen.

 


#trening #kosthold #hverdag #motivasjon #fitness

Hyttetur

I helgen reiste jeg og mamma en tur på bedrifts hytten i myrkdalen. Jeg har ingen store planer i sommerferien slik at jeg får spart opp litt til jeg blir student (angrer så smått når det ble så dårlig vær hjemme tho..) så fant ut at det var kjekt å ihvertfall få et lite avbrekk fra hverdagen.

Ble to lengre fjellturer med mamma som guide. Hun er offesielt fratatt jobben, ettersom vi gikk å tråkket i myr og is i to dager. Ikke endte vi på rett fjelltopp heller, haha. Fikk i det minste virkelig testet ut de nye terreng skoene mine, som jeg virkelig er fornøyd med. De er ikke vanntette, men tømmer seg for vann slik at man ikke blir kald på beina, er lette og gir et godt feste i terrenget! 

 

haha, tror ikke jeg har et normalt bilde av min mor...

#fitness #trening #kosthold #hverdag #innkjøp

New inn - løpe sko

Nå har free runene mine takket helt for seg med at sålen løsnet, så nå har jeg vert litt på jakt etter nye løpe sko. Det sto mellom mizuno wave 18 og nike pegasus 31 - valget havnet egentlig bare på pegasus fordi jeg bruker joggeskoene mye som fritids sko i tillegg da jeg har en aktiv hverdag og gode sko er et must.  Så langt har jeg bare fått testet de en liten gå tur ute, men de sitter bra på foten, er lette og har god demping så tror vi skal bli gode venner.

Nå er det også 30% rabatt på skoene hos sportamore
#trening #kosthold #fitness #hverdag #shopping

Hva er mine mål?

 

Tenkte bare jeg skulle skrive et innlegg om hva jeg ønsker å oppnå med treningen min, hvilken vei er det egentlig dere følger meg mot? Helt ærlig, så er jeg litt usikker selv. Fokuset ligger helt klart både på å bygge en solid masse og å bli sterkere, altså så ligger jeg i et overskudd for å legge på meg muskelmasse. Jeg er litt usikker på hva jeg vil videre, jeg er både glad i en vell utviklet fysikk slik som utøverne man ser på scenen og jeg syns det er gøy å motiverende å løfte tungt. Jeg er usikker på hvilke av retningene jeg ønsker å gå, så jeg kjører hovedsaklig programmer som er utviklet for å packe på masse, men jeg velger de programmene som baserer seg på baseøvelser så jeg får trent opp styrken samtidig. Det mest effektive hadde nok valgt å fokusere på en retning, men jeg har da god tid - slow and steady, dessuten er det viktig å trives med det man gjør, og det gjør jeg. 

Noen konkrete mål er for øyeblikket

55 kg benkpress

100 kg knebøy

120 kg markløft

med noen delmål på veien mot det. 

 

#trening #kosthold #fitness #hverdag

Tips til bedre progresjon og økt styrke

Dette er kansje kjent for mange, men ettersom det ikke er så lenge siden jeg oppdaget dette selv så tenkte jeg å dele det videre. Selv om jeg fokuserer hovedsaklig på frivekter, så trener jeg noen øvelser i maskiner og har lenge irritert meg over de store hoppene i vekter. Det et er jo nærmest umulig å øke 5 kg (tar ihvertfall lang tid på mindre muskelgrupper) og har derfor trent disse øvelsene med dårlig progresjon, helt til jeg oppdaget at jeg kunne legge micro skiver oppå vekt blokkene, plutselig trenger man bare øke 1,25 kg som er et mer realistisk mål.

Sorry for den ekstremt dårlige kvaliteten, testet en ny innstilling på mobilen. 
#fitness #trening #kosthold #hverdag 

Lunsj tips

 

Tenkte jeg skulle dele dagens lunsj fordi den er så grei å tilberede om morgene. Det er rett og slett bare å pakke en laksefillet og de grønnsakene du ønsker (evt salte/krydre) i en folie og la det bake seg i ovnen på 200 grader mens du steller deg (20-40 min) jeg bruker også bare la byggrisen putre uten tilsyn, men den tar bare et par minutter å koke opp eventuellt. Har man ikke tilgang på micro til å få varmet lunsjen er det et godt alternativ med salat i stede for grønnsaker, da er den god også kald)

 

På treningsfronten var det egentlig bein på programmet, men ettersom jeg fortsatt er ekstremt stiv og støl i beina trente jeg heller overkropp så beina får restutiere seg skikkelig. Absolutt noe som er viltig å ta hensyn til ift muskelvekst


#trening #kosthold #mat #hverdag

Sunday

Etter en travel dag på jobb fant jeg ut at ettersom jeg har fri i morgen kunne jeg dra ut til familien en tur. Hadde ukens siste treningsøkt i går og syns søndag stort sett er en stille og kjedelig dag, og har som regel lite på agendaen. Uansett, så har jeg og mamma vert ute å trimmet litt. Gikk en 8-9 kilometer lang søndagstur langs en fin natur sti. Det er søndagsaktiviteten sin det. 

                     Nå har jeg fått i meg litt havregrøt og proteinshake og tenker å bruke resten av kvelden til å slappe av med OTNB.                                Hva har dere brukt søndagen til?

 

#trening #hverdag #fitness

Eksamen stress

Ble vist noen dager med stillhet på bloggen pg eksamen. Har lenge antatt at jeg kom til å komme opp i norsk, men typsik nok ikke satt av tid til å lese før jeg fikk det bekreftet. To dager til både å repetere to års norsk pensum og lage en presentasjon av en problemstilling var ikke bare bare, så de siste dagene har jeg nærmest pustet norsk pensum. For å holde hodet klart har jeg likevel fått inn en fjelltur og en overkropps økt disse dagene for å gi hodet litt pause.  Nå er det en ekstremt sliten jente som endelig kan si hun er ferdig med vgs, og som skal lære seg å ikke ta skippertak frem mot eksamen mer.  To uker til fagprøven, så kan jeg senke skuldrene til høsten igjen!

Holder på å skrive opp litt ideer til hva jeg vil blogge om, tenker å legge ut litt oppskrifter/mat tips/trenings øvelser og diverse erfaringer.Skrik gjerne ut hvis det er noen      trenings relaterte (eller andre emner forsåvidt) dere vil lese mer om.                                    Her er et harry flexebilde til jeg kommer opp med noe mer interessant ;)#trening #kosthold #hverdag


Protein vaffler og svømming

Etter dagens bein økt bestemte jeg og en kompis oss for at vi skulle gjøre noe litt uten for komfort sonen vår, nemlig svømme.  Fikk raskt kjenne på at dette er en treningsform som er veldig undervurdert for ikke bare verker hendene mine etter å ha svømt mye med armtak, men jeg fikk pulsen godt opp også. Tenker at jeg kommer til å svømme mer fremover for å trene utholdenhet på en kjekkere måte. I ado svømmehallen hvor vi gikk koster det bare 40 kr for å svømme på formiddagen også, så perfekt før sen vakter på dager hvor jeg har ''trenings fri'' 

Om noen kunne tenkt seg å prøve en svømmeøkt ligger det både programmer og teknikker på svomlangt.noOgså over til favoritt kveldsmaten min, nemlig protein vafler. De tar 5 min å hive sammen og smaker fantastisk godt. Jeg foretrekker søte vafler med f.eks. rørte bær eller kesam på, men man kan redusere mengden sukrin om man ønsker ''mat vaffler'' med pålegg.

Til 4 vaffelplater trenger du

2 egg

60 g havremel

70 g mager kesam

20 g bakeprotein

4 ss sukrin gold

ekstra lett melk til du får en god konsistens

Hver vaffel inneholder ca 140 kcal, og 13 g proteiner. (Oppskrift er inspirert av http://lindastuhaug.blogg.no)

#trening #kosthold #fitness

 

 

Variere bein økten?

 

Jeg er en av de som sverger til de gode gamle beinøvelsene i stede for alle de avanserte og kreative øvelsene som folk legger ut på fitness kontoene sine (to be fair prøver jeg en og annen øvelse, men programmet står stort sett av baseøvelser og the basic) Men i andre del av treningsprogrammet jeg kjører  nå fant jeg en litt funky vri på både utfall og knebøy nemmelig zerchers varianten.

               

Vrien er rett og slett at man har baren på underarmen i stede for på ryggen. Fordelene med dette kan blant annet være at det utfordrer core musklaturen enda mer og om man sliter med mobiliteten er det lettere å holde en god postitur og dybde. 

  • Har du prøvd/ kommer du til å prøve?

50/50 km

Som nevnt tidligere i innlegget så har jeg vert med på fitness nora's kilometer challenge denne uken.  Har nok dessverre greid å ødlegge hele underskuddet med å trykke sjokolade til den store gullmedalje igjennom hele helgen.. Shit happens, er ikke så mye annet å gjøre enn å ta seg i nakkeskinnet og si at nok er nok. Nå skal jeg få kostholdet på plass slik at jeg når målet mitt. 

Merker at bloggen har blitt litt vell mye selvskryt i det siste, så setter pris på tilbakemeldinger på hva dere evt kan være interessert i å lese mere om :)

#trening #kosthold #fitness #hverdag 


70 kg i markløft

Må bare dele med dere at jeg har økt 10 kg i markløft etter min periode med trenings fri - kroppen har tydeligvis hatt veldig godt av å lade opp igjen batteriene, og jeg er kjempe stolt av meg selv. 70 kg er kanskje ikke så mye, men i og med at jeg begynte et sted mellom 30 til 40 kg så er jeg kjempe fornøyd med fremgangen!

I dag dro jeg meg ut av sengen for en morgen økt med Ina klokken 7, på tross av at jeg jobber senvakt i dag. Var faktisk veldig godt å starte dagen tidlig likevel, så nå har jeg fått gjort klar all maten jeg skal spise i dag, fått unnagjort litt husarbeid, slappet av og løper straks ut døren for en rygg økt før jobb. Ønsker alle en super treningsdag :)
#trening #kosthold #hverdag #fitness

Ny uke, nye muligheter

Ligger vist litt i forkant, men nå er ihvertfall mandag snart her. Etter en uke i Praha med god mat, og veldig lite trening kjenner jeg at det kribler litt etter å komme tilbake til vektene. Et lite avbrekk fra diett og trening har gjort meg veldig godt, på tross av en vassen kropp (håper ihvertfall det er vannvekt) så kjenner jeg meg veldig klar for å komme tilbake til vektene igjen!

Tenkte også å begynne å sette meg små mål for ukene for ekstra inspirasjon. Denne uken har jeg og en venninne valgt å slenge oss på fitnessnora's kilometerchallenge, som går ut på å gå 50 km i løpet av en uke - derfor bærer ukesplanen min stort preg av mye cardio. Tenker også at det er en fin måte og kick starte fettforbrenningen min etter ferien igjen og. Har alt logget 8,8 km så dette kan bli bra! 

Fra dagens tur på ulriken. 

Morgen cardio

Kondisjonstrening før frokost er noe av det jeg føler er mest effektivt for å få ned fettprosenten min, og jeg prøver å få inn noen slike økter av og til. I hverdagen går jeg ofte til jobb på tom mage og spiser frokost på jobben, noe som har gitt meg veldig gode resultater. Uansett, ettersom jeg jobber senvakt i dag prioriterte jeg en økt på den nye spinningsykkelen til foreldrene mine med vampire diaries på skjermen. Fin start på dagen. Ignorer morgentrynet mitt, hahaha.

 

#trening #kosthold #hverdag #fitness #kondisjon 

Fredags trening

Jeg er hos foreldrene mine i helgen ettersom jeg skal jobbe på sykehjemmet i helgen (har en helge jobb hver 3. helg her ute). Så i dag tidlig møtte jeg Elisabeth som var en av de jeg brukte å være mest med for et par år tilbake, for en treningsøkt. Vi bestemte oss for å kjøre min vanlige sirkeltrening med fokus på overkropp, like effektivt ble det dog ikke da vi hadde mye å snakke om, men en super koselig økt.

Må beklage så mange dårlige mobilbilder i det siste - har ikke vert så flink å huske kamraet.

Elisabeth
Vi har også fått en spinning sykkel på trenings rommet her hjemme.

#trening #kosthold #hverdag #sosialt #bilder+ 5 kg i glutebridge

I dag hadde jeg en skikkelig treig dag. Det å komme seg på treningssenteret føltes som et ork, og jeg hadde ikke lyst på noe av maten som finnes på kostholds planen min. Beit tenna sammen og fikk dratt meg ned på treningssenteret likevel, og vet dere hva? Det ble en kjempe god økt. Etter å ha kjørt litt hipthrust i leg extensions maskinen føler jeg at jeg har blitt litt sterkere i baken, og i dag greide jeg å øke med 5 kg i glutebridge (ikke RM). Skal si motivasjonen kom raskt tilbake da, wuhu!

Også et bilde jeg fant på ig som inspirerte meg veldig : 

#kosthold #trening #styrke #fitness #bilde #hverdag

Ekstra motivasjon

I begynnelsen av dietten min slet jeg med at jeg gikk på flere smeller. Flere ganger når det ble tungt å være på diett/følge en kostholds plan (ja, for jeg har ivertfall dårlige dager også) så slet jeg med å greie å se at det var verdt det. Det var kjempe frustrerende fordi jeg jobbet hardt, men samtidig var det de gangene jeg ikke greide å kontrollere meg som ødelagte for ukas harde arbeid og resultatene kom veldig sent. Jeg fant derfor ut at jeg skulle lage meg en måneds kalender, hvor jeg premierte meg selv etter en mnd uten å gå på en smell, da hadde jeg noe ekstra å motivere meg med de dagene jeg slet med å følge dietten. Dette har fungert supert for meg, og på denne ene mnd har jeg bare skeiet ut en gang (planlagt) i bursdag besøk til bestevenninnen min. 

Hadde i utganspunktet tenkt å kjøpe bb tights...

 

men forelsket meg helt i den lilla six deuce tightsen, har veldig lyst på grønn til en annen gang

 

#trening #kosthold #hverdag #diett #antrekk #shopping

Søndagstur

I dag trosset vi dårlig vær og en litt redusert form, å kom oss ut på fjelltur som planlagt. Vi gikk ca 11,5 km, men ettersom vi gikk på Bergens høyeste fjell så var det allikevel en stigning som gjorde at det ble en hard og god søndagstur. 


.
#trening #kosthold #tur #hverdag #bilder #helg


 

Treningslørdag

 I går fikk jeg bessøk fra oslo som skal være her til over helgen. Heldigvis er også han bitt av fitness basillen, så da har jeg en å dra på trening sammen med! Har også planer om fjelltur i morgen, dersom ikke bergen har tenkt å vise seg fra sin regnfulle side..

Senere i kveld skal vi ferie bursdagen til bestevenninen min, er utrolig lenge siden jeg har vert ute å festet siden trening og alkohol ikke akkurat går hånd i hånd, så er veldig spent på hvordan det blir. Tenker å ta det rolig ettersom jeg har ambisjoner om fjelltur i morgen, haha.  

 

Intervaller med hoppetau

I dag kjørte jeg en skulder/bryst økt, og ettersom jeg prøver å gå ned i fettprosent bruker jeg å avslutte med intervaller. Jeg skal ikke lyge, jeg hater kardio. Intervaller er vell og merke en av de kondisjons treningene jeg faktisk syns er ok, men etter en tung styrke økt kan det være ekstremt vanskelig å finne frem motivasjonen. Min løsning er rett og slett å variere litt, så i dag testet jeg ut intervaller med hoppetau. Fikk ikke helt samme itensitet som ved løping (jeg har vell og merke aldri vert spesielt god til å hoppe tau og er nok litt slow), men det fant frem motivasjonen i meg, så for å få en fullverdig økt plusset jeg på 3 intervaller på møllen etterpå. Anbefaler alle som føler seg umotivert til kondisjonsøkten til å laste ned tabata/hiit app og prøve!

 

#trening #kosthold #hverdag #hiit #kondisjon 

#iNSTAGRAM

Jeg er stadig på jakt etter ny inspirasjon, og lurer derfor på om det er noen som har tips til noen instagram brukere jeg burde følge? Det kan enten være deres egen eller noen dere følger, eneste ''kravet'' er at det må være litt treningsrelaterte poster. 

Min instagram bruker er unicorn_rape, om noen vil følge meg. 


#trening #kosthold #hverdag

Morning bliss

''morning bliss'' litt sent på formiddagen. Dette skulle egentlig være et morgen innlegg, men grunnet et tullete internett har jeg bare omredigert det litt og postet det etter trening i stede. Uansett, så jobber jeg sen vakt i dag - så har fått nytt å sove lenge og spise en lang og god frokost. Er egentlig veldig glad i å ha god tid på morgenen, men realiteten er at det som regel blir full rulle fordi jeg ''bare skal ligge 5 minutter til''. 

Nå er jeg ferdig trent, har fått laget klart matpakker til jobb, har handlet og vasket klær, effektiv dag med andre ord.

 
Dette er hvorfor jeg svært skjeldent bruker blits.

 

#trening #kosthold #hverdag #bilder

Sunday workout

I dag sto jeg opp tidlig og dro på treningssenteret for min vanlige plyo økt. Ble en veldig effektiv og god økt, hadde egentlig tenkt å kjøre intervaller etterpå,men jeg var helt tappet for energi og gikk å vimset mellom ulike kondisjons apparater. Bestemte meg derfor for å heller sette på litt motiverende musikk og gå de 5,8 km fra treningssenteret og hjem til familien. Noe som viste seg for å være en kjempe god ide, og både energi nivå og humør er på topp igjen.


(jeg blinket)


Sminke fri#trening #kosthold #hverdag #bilder

Hjemmetrening

Dagen i dag har vert veldig effektiv og fin, har både jobbet og fått møtt noen av mine bestevenner i byen. Litt kluss i planene mine førte allikevel til at jeg ikke hadde mulighet til å få dratt på treningssenteret i dag, men heldigvis er jeg så heldig at mamma har noen manualer og matter hjemme og rigget til et lite trenings hjørne på loftet. På planen sto det egentlig sirkeltrening med fokus på overkropp, men siden jeg bare hadde veldig lette manualer kjørte jeg mage + rygg med mange repetisjoner. 

HER kan dere finne et mageprogram hvor man ikke trenger vekter 

#trening #hverdag #helg #kosthold 

Plyo

I skrivende stund skulle jeg egentlig vert på jobb, men det var så lite å gjøre på avdelingen at jeg fikk gå hjem hele 4(!!!) timer før. Var forberedt på å være så sent ferdig på jobb at det bare var å rusle i seng når jeg kom hjem, så nå er jeg i ekstase. 

Over til treningsøkten, så kjørte jeg min vanlige søndagsøkt som er plyo trening.  Dette er en eksplosiv form for trening hvor man både får trent styrke og kondisjon.  Jeg trener hovedsaklig plyo fordi det er veldig fett forbrennende, men jeg vet om andre som også bruker denne treningsformen når de opplever å stagnerer på øvelser.  Under her ser dere det programmet jeg vanligvis kjører, har max 1-2 min pause mellom rundene og bruker enten manualer eller basisball for å gjøre det tyngre (obs skal ikke bruke for tunge vekter, skal bli god å svett, men ikke få syre i beina.)


#trening #kosthold #fitness #hverdag

Gateorientering.

Startet dagen i dag med en morgen økt før skolen, den ble egentlig ganske ræva. Følte meg svak og tom for energi, men jeg fokuserte på å fullføre likevel og byttet ut noen av de tyngste øvelsene med lettere varianter. 

Over til overskriften så hadde vi gateorientering i gym timen i dag. Burde egentlig tatt noen bilder av løpet, men selv om vi tok det forholdsvis rolig så var jeg så ''i gamet'' at jeg glemte det helt. Var faktisk utrolig gøy, syns det er kjekt å trene på litt andre måter enn de vanlige øktene mine inn i mellom - dessuten har alt for mange gym timer bestående av ballspill gjennom de andre skole årene gjort meg begeistret for alle andre aktiviteter, haha.Prøvde meg på et antrekk bilde, min kjære kompresjonstights må snart bli byttet ut..Veier opp for å ikke ha tatt bilde under orienteringen med bilde fra cafe daten min med søte Lisa 

if you fail to plan you plan to fail

Dette ordtaket er noe som står veldig sentralt i min hverdag, skal jeg få alt til å gå rundt så er planlegging gull verdt. Tidligere har jeg vert den små surrete jenten som ikke har fått med meg når lekser skal inn, og laget avtaler 5 min før det skal skje - men dette fungerer ikke lengre. For at jeg både skal få tid til venner, spise sunt og prestere bra på trening og skole MÅ jeg faktisk planlegge dagene mine.

Jeg spiser etter en fast kostholdsplan (med rom for variasjon) så jeg vet hva jeg skal spise hver dag. For at jeg faktisk skal greie å spise etter denne planen er det allikevel veldig viktig at jeg planlegger slik at jeg har det jeg trenger i kjøleskap i frys og kjøleskap til en hver tid, også det at jeg vet hva jeg skal den dagen slik at jeg kan planlegge måltider og ta med mat i forhold til dette er veldig viktig. Jeg bruker å forberede mat i matbokser som jeg har stående i kjøleskapet klar til å ta med meg når jeg skal gå, og dette har spart meg for mange smell. Det er mye enklere å bli fristet til å spise usunn mat/mat som ikke følger din plan dersom du ikke har med deg mat, jeg liker i vertfall ikke tanken på å kaste mat fordi jeg heller ville ha en bagetten i kantinen.

For å oppnå de resultatene man ønsker er det også viktig å sette seg et mål og jobbe ut i fra det. Det å spise sunn mat og trene er brede begrep og man kan få utallige resultater ut i fra dette. For å ta et eksempel så spiser man jo sunn mat og trener mye uansett om man skal opp i muskelmasse eller ned i fettprosent, men gjerne på forskjellige måter. Jeg har lenge trent uten å egentlig ha sammenlignet treningsøktene med målet og spist sunt, uten å få de resultatene jeg ønsket. Nå når jeg trener etter et program som er skreddersydd for mine mål og spiser deretter også har jeg fått mye mere resultater. Det kan også være veldig nyttig å loggføre treningsøkter for å se at du har progresjon.

♥ Liker dere disse type innleggene, eller mere personlige innlegg med hva jeg har gjort/trent den dagen, evt en blanding? Vil vite hva dere er interessert i å lese om.

Dagens matpakker: to bokser svinewok, en med flatbiff og fullkornsris + shake og riskaker.

Treningsdagboken min, og min 7 sans (skriver inn avtaler og vakter)#trening #kosthold #hverdag

Fullkropps økt

Har lagt syk siden mandag, men i dag var jeg endelig i form til en treningsøkt. Vanligvis deler jeg opp de ulike muskelgruppene, men siden denne trenings uken ble mye kortere bestemte jeg meg for å kjøre en fullkroppsøkt. Lagde en fin suppe av noen av favoritt øvelsene mine, og avsluttet med å løpe intervaller.

Her er dagensprogram :

Leg extensions 1x 25, 15, 10, 10

Knebøy 3 x 10

Glute bridge 3 x 12

Low rope pull through 3 x 10

Markløft 3 x 12

Stående roing 3 x 12

Lateral raise 1x30, 20, 15

V-grep nedtrekk 3 x 12

Skrå situps 20 x 3

v- situps 20 x 3

Trenger fortsatt å øve på å bruke selvutløser.. (ignorer dårlig holdning på bildet)

SMINKEFRI

 

#trening #kosthold #fitness #hverdag #bilder

Cheatday, din bestevenn eller verste fiende?

Tenkte å ta opp et tema som jeg selv har brent meg veldig på, nemlig spisedager.  For det er engang sånn at de aller fleste av oss er glad i den type mat og snacks som man prøver å unngå i ukedagene, og at det noen dager kan være veldig hardt å spise sunt spesielt om man følger et strengt kosthold. Det er da disse spisedagene kommer inn som en belønning for at du har vert så flink. Endelig er alt lov.

Jeg har tidligere vert av de som har telt dager til neste spise dag, planlagt all den gode maten jeg skulle putte i meg. Lørdager ble den dagen hvor jeg fråtset i store godteriposer, all væske inntaket skulle komme fra sukkerinnholdige drikker og alle dagens måltider besto av fet mat. Selv om det er veldig fristende å ha en slik dag hvor man slipper å tenke på hva man putter i munnen så blir det lett slik at vinningen går opp i spinningen. Det er veldig lett for at du, ved å fråtse i god mat får i deg så mange kalorier at det ødelegger betydelig for det underskuddet du har lagt i resten av uken.  

Mitt tips er først å fremst å finne et kosthold du trives med. Se litt rundt på nettet etter tips til gode sunne måltider og oppskrifter, vær kreativ og finn en måte å spise på som passer for deg, det å spise sunt skal på ingen måte føles som en straff.  Når det kommer til spisedagene, anbefaler jeg alle å bytte navn fra spise dag til fri måltid. Unn deg selv et ekstra godt måltid denne ene dagen i uken, også kan du heller spise litt smågodt/et kakestykke o.l til dessert. Jeg bruker ofte å tilberede dette måltidet ekstra fint å gjøre litt ekstra stats på det, eller f.eks. spise ute. Min erfaring er ihvertfall at jeg får mye mere glede av dette, og at det har redusert søt suget mitt betraktelig ettersom inntaket av sukker totalt blir betraktelig mindre. Denne måten å belønne seg selv kan dessuten være et lite boost til forbrenningen din, uten at det ødelegger noe betydelig for arbeidet du har lagt ned i å spise sunt resten av uken, i motsetning til en hel spise dag. 

for dere som alt har dette under kontroll, kan jeg anbefale å lese denne linken.  

eksempel på mine fri måltider (også har jeg dessert til)

 

#trening #kosthold #mat #fitness 

Les mer i arkivet » Juli 2015 » Juni 2015 » Mai 2015

gratisdesign av Tonjemt
hits